Barbamama Kinderopvang

Login

Dagritme

Het dagritme dient als leidraad voor de dag en is een houvast voor de kinderen ( de dag heeft zo iets vertrouwds, iets herkenbaars). Barbamama is om ervoor te zorgen dat alle kinderen op tijd eten, drinken, plassen, verschoond worden en slapen én dat er voldoende tijd overblijft voor vrij spel en/of groepsactiviteiten. Het dagritme is afhankelijk van de verschillende slaap en eettijden van de kinderen.

 

Baby tot 1-1,5 jaar

Elke baby heeft zijn eigen ritme. Er wordt zoveel mogelijk het eigen ritme van de baby aangehouden wat betreft de voeding, het slapen en het verschonen. Uiteraard houden we ook rekening met de schema’s van de andere baby’s.

De verzorging van de baby`s heeft altijd voorrang op het kunnen doen van een groepsactiviteit binnen en/of buiten. Het kan zijn dat een baby een flesje moet drinken tijdens het activiteitenblok voor de dreumes en peuters. Uiteraard gaat dit voor. Slaapt er een baby, dan doen we met de peuters een activiteit binnenshuis.

 

Dreumes en peuter

tot 9:00 uur
Ontvangst van de kinderen.
Kinderen spelen vrij of doen een gerichte activiteit binnen en/of buiten.
9:30-10.00 uur
Met alle kindjes die aanwezig zijn eten we gezamenlijk fruit en drinken wij een bekertje diksap. Aansluitend verschonen en zindelijkheidstraining voor de kinderen die eraan toe zijn, toiletgang met de oudere peuters.
10:00-11:15 uur
Activiteit binnen en/of buiten.
11:15-12:15 uur
Met alle kindjes eten we aan tafel een broodmaaltijd en drinken een zuivelproduct.
We zingen van te voren het smakelijk-eten lied. Kinderen mogen zelf kiezen wat ze op brood willen, dit is bevorderlijk voor de zelfredzaamheid. Eerst wordt er gekozen uit hartig beleg, later kan ook zoet beleg gekozen worden.
De kinderen proberen zoveel mogelijk zelf te eten met een vorkje. De kindjes die hulp nodig hebben, krijgen dit uiteraard.
12:15-12:45 uur
Opruimen, uitkleden, aansluitend verschonen en zindelijkheidstraining voor de kinderen die eraan toe zijn, toiletgang met de oudere peuters
12:45 uur rustmoment voor de kinderen die niet meer slapen. De kinderen die nog wel slapen gaan naar bed toe.
15:00 uur
Uit bed,( kindjes die eerder wakker zijn komen natuurlijk eerder uit bed, worden aangekleed en krijgen alvast een bekertje drinken) aansluitend verschonen en zindelijkheidstraining voor de kinderen die eraan toe zijn, toiletgang voor de oudere peuters.
15:30 uur
Aan tafel, we drinken roosvicee of ranja en eten een biscuitje.
16:00-17:15 uur
Activiteit binnen en/of buiten.
17:00-17:15 uur
De kinderen krijgen nog een bekertje diksap en een rijstwafel of soepstengel.
Aansluitend verschonen en zindelijkheidstraining voor de kinderen die eraan toe zijn, toiletgang voor de oudere peuters.
17:15-18:00 uur
Barbamama gaat de avondmaaltijd koken, de kinderen mogen vrij spelen en/of kijken om 17:30 uur Sesamstraat. Voor de meeste kinderen geldt dat zij vanaf 17:30 – 18:00 uur worden opgehaald. Ik geef informatieoverdracht aan de ouder en neem afscheid van de kinderen.
Eventueel 18:00-18:30 uur avondeten
De kinderen die mee-eten gaan aan tafel voor de warme maaltijd. Wij willen graag rustig kunnen eten. Ophalen kan tot 18:00 uur en weer vanaf 18:30 uur als er meegegeten wordt)

n.b. Dit dagritme is een uitgangspunt. De tijden zijn een richtlijn. Afhankelijk van de groepssamenstelling en persoonlijke wensen omtrent het ritme van de kinderen kan hier van afgeweken worden. Ook kunt u hierbij denken aan een dagje weg of bijvoorbeeld een bezoekje aan de kinderboerderij.

 

Brengen en halen

Bij voorkeur brengt u uw kindje voor 9:00 uur en komt u hem/haar weer vanaf 16:00 uur ophalen. Zo blijft er voldoende tijd over om, tussen de eet- drink - verzorg en slaapmomenten, tijd over om activiteiten(buitenshuis) te kunnen ondernemen.

Kinderopvang.barbamama.net | webshop.barbamama.net | coaching.barbamama.net

  © 2013 Barbamama